hidrolik direksiyon tamiri
               


                            Hidrolik direksiyon sürücüleri direksiyon direksiyon çaba artırmada araç yönlendirmesinde yardımcı olur. Hidrolik veya elektrikli aktüatörler sayesinde direksiyon mekanizması kontrollüne enerji ekler, sürücünün koşullar ne olursa olsun sadece mütevazı çaba sağlamasını salar. Hidrolik direksiyon bir araç durdurulduğunda veya yavaş hareket ettiinde oldukça yardımcı olur. Ayrıca, hidrolik direksiyon tekerleklerin yol ile etkileşim nasıl sürekli bir hissi vermek için ön tekerlekler üzerine etki eden kuvvetlerin bazı geribildirim sağlar, bu genellikle "yolu hissediyorum" denir.

                 Otomobiller için Temsilcisi hidrolik direksiyon sistemleri servo sistemin parçası olan bir aktüatör, bir hidrolik silindir aracılığıyla direksiyon çaba artırmaktadır. Bu sistemler direksiyon simidi ve tekerlekler yönetir bağlantı arasında doğrudan bir mekanik bağlantı vardır. Bu güç-direksiyon sistemi arızası (çaba artırmak için) yine tek başına manuel çaba kullanılarak kumanda edilecek araç izin anlamına gelir.

                  Diğer hidrolik direksiyon sistemleri (örneğin büyük off-road araçları kamyonlar ve sanayi taşıtları olanlar gibi) direksiyon bağlantısı için doğrudan bir mekanik bağlantı var, onlar güç gerektirir. Bu tür sistemler, herhangi bir mekanik bağlantı ile, bazen havacılık sitesi "fly-by-wire" ile kıyas yoluyla, "tel ile sürücü" veya "tel ile yönlendirmek" denir. Bu bağlamda, "tel" güç ve veri taşımak elektrik kabloları değil, ince-tel-halat mekanik kontrol kabloları anlamına gelir.

                Diğer hidrolik direksiyon sistemleri, elektrik motorları yerine hidrolik sistemlerin yardım sağlamaktadır. Hidrolik türlerinde olduğu gibi, çalıştırıcı için güç (motor, bu durumda) güç direksiyon sistemin geri kalanı ile kontrol edilir.

               Bazı inşaat araçları ortasında sağlam menteşe ile iki bölümlü bir çerçeve var, bu menteşe ön ve arka akslar araç yönlendirmek için paralel olmayı sağlar. Karşıt hidrolik silindirler yönlendirmek için birbirlerine göreli çerçeve yarısının hareketi salar